Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

BMX rijden of fietscross, wat voor jou?

Fietscross wordt ook wel BMX genoemd. BMX betekent Bicycle Moto Cross (de X staat voor Cross). Het is ontstaan doordat fietscrossers met hun kleine fietsen over motorcrossbanen gingen rijden en sprongen gingen maken.

Fietscross wordt beoefend op een baan met hindernissen (te vergelijken met een motorcrossbaan, maar dan kleiner en korter). De baan is meestal tussen de 300 en 500 meter met een startheuvel, verspreide hindernissen, kombochten, (dubbele) heuveltjes en als laatste de finishlijn met uitloop.

Je rijdt op een kleine fiets die geschikt is voor het springen over heuvels, verder draag je een integrale valhelm en bescherming aan je handen, knieën en ellebogen. Wat bij een echte fietscross outfit niet mag ontbreken is stoere kleding! Wijd vallende gekleurde shirts en skatersbroeken behoren tot de standaard fietscross outfit. Veel rijders laten hun eigen naam op hun shirt drukken, zo zijn ze goed herkenbaar voor het publiek.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC zijn ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bij de volgende lokale aanbieders is regulier aanbod beschikbaar voor deze sport:


KWC (BMX)

Schansdijk 3, Kampen

Sportaanbieders

KWC (BMX)

Links

KNWU
BMX videos

Bekijk filmpjes

BMX pompen springen

BMX pompen achterwielen