Welkom op het platform voor sport, bewegen en vrije tijd in de gemeente Kampen

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Meedoen met een sport, cursus of activiteit is goed voor het zelfvertrouwen en eigenwaarde van het kind. het geeft veel plezier en zorgt voor contact en vriendschap met andere kinderen. Soms is er thuis geen geld om het lidmaatschap te betalen en kunnen kinderen om die reden niet meedoen. Deze gezinnen kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het Zwemfonds Kampen, afhankelijk van de interesse van het kind. Zo kunnen alle kinderen meedoen!

Jeugdfonds Sport

Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Het Jeugdfonds Sport is er voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Het fonds betaalt de contributie en de eventueel benodigde attributen zoals schoenen, rackets, kleding etc.

Jeugdfonds Cultuur

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Het Jeugdfonds Cultuur is er voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Het fonds helpt u met het betalen van de kosten voor lesgeld, eventuele huur van het instrument of benodigde attributen.

Zwemfonds Kampen

Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen. Het fonds is er voor kinderen vanaf zes jaar die een zwemdiploma willen halen. U kunt uw aanvraag doen bij het Zwemfonds Kampen via het aanvraagformulier van het Jeugdfonds Sport.

Het Zwemfonds Kampen werkt met een pakket waarbij kinderen gegarandeerd het A- en B-diploma halen. De zwemlessen vinden plaats bij Sportfondsen Kampen of zwembad Sonnenberch in IJsselmuiden. U kiest zelf bij welk zwembad uw kind de lessen volgt.

Voor de zwemlessen betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor het zwempakket is € 300. Het bedrag betaalt u in twaalf termijnen van € 25 aan Zwemfonds Kampen. Bij uw aanvraag gaat u akkoord met deze betalingsverplichting.

Aanvragen

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u alleen doen via een intermediair. De intermediair doet de aanvraag op de website www.allekinderendoenmee.nl. Een intermediair is iemand die beroepsmatig bij de opvoeding of ontwikkeling van uw kind betrokken is en daarmee de thuissituatie van uw kind goed kent. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts.

Als de aanvraag is goedgekeurd, kunt u uw kind aanmelden bij de club naar keuze. Het Jeugdfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de club. U ontvangt dus zelf geen geld.

Als uw kind gaat meedoen, houdt de intermediair contact met u over de deelname van uw kind.

Let op: Een aanvraag voor het Zwemfonds Kampen kunt u indienen via het formulier van het Jeugdfonds Sport.

Meer informatie of vragen?

Hebt u vragen? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel via overijssel@jeugdsportfonds.nl of (038) 457 77 82.